Pudding in laagjes met Javaanse suiker en kokosmelk. Bruine laag Ingrediënten: – 60 g Hun kwee meel sago – 50/60 ml water (voor mengen) – 125 g Flowerbrand gula djawa schijf – 500 ml water – 1 g zout Bereiding: Spoel vormpjes, puddingvorm of een vierkante vorm om met koud water. Hak de gula djawa […]
Benodigdheden: 4 rijpe bananen 3 eieren 150 gram gula djawa 220 gram bloem 3 volle theelepels spekkoekkruiden 1 theelepel baking soda 8 cakevormpjes doorsnede 10 cm olie om vormpjes in te vetten Bereidingswijze: Doe 3 bananen in een mengkom, prak ze niet al te fijn met een vork. Voeg de eieren, gula djawa en de […]
Keep it tasty simple tijdens de paasdagen! Deze Pastei Tutup (betekent dicht) kun je van tevoren maken. Warm geserveerd is deze pastei heerlijk! Benodigdheden: . 3 eetlepels zonnebloemolie. 2 grote uien fijngesneden. 4 teentjes knoflook. 3 eetlepels sambal badjak Flowerbrand. 2 theelepels sambal oelek Flowerbrand. 1 rundvleesbouillon blokje verkruimeld. 8 eieren. 1,5 kilo aardappels. 500 gram […]
Met toestemming van Betty naar Allard hebben wij dit recept op onze website geplaatst. Het recept en de afbeelding (fotografie: Suzanne Liem) zijn afkomstig uit het boek: Smaak van DE SAWA. Ingrediënten voor 4 personen 4 kleine makreelfilets met huid 8 blaadjes Vene Cress of zuring voor de pindang koening 1 grote ui 3 teentjes […]
Met toestemming van Betty naar Allard hebben wij dit recept op onze website geplaatst. Het recept en de afbeelding (fotografie: Suzanne Liem) zijn afkomstig uit het boek: Smaak van DE SAWA. Ingrediënten 600 ml kokoscrème 1 eetlepel suiker 6 gram gelatinepoeder 25 g selashizaadjes zonnebloemolie, arachideolie of rijstolie om in te frituren 6 pangsit vellen […]
Ingrediënten 1 zakje Sarirasa rendang boemboe 2 eetlepels (rijst)olie 2 eetlepels Nutco kokosmelk 2 eetlepels gemalen kokos 500 gram rundergehakt Bereidingswijze meng de inhoud van het zakje Sarirasa rendang boemboe met 500 gram rundergehakt bak dit in een koekenpan (met anti aanbak) in 2 eetlepels (rijst)olie zodat de aroma’s vrijkomen (temperatuur middelhoog) rul in […]
Ingrediënten 1 zakje Sarirasa rendang boemboe 2 eetlepels (rijst)olie 1,5 kopje water 1/5 blok Dhillon santen (cocoscreme) 500 gram rund- of kippenvlees (of gehakt) Bereidingswijze fruit de inhoud van het zakje Sarirasa rendang boemboe lichtbruin in 2 eetlepels (rijst)olie zodat de aroma’s vrijkomen; voeg vervolgens hieraan toe 1,5 kopje water, 1/5 blok santen, 500 […]
De enige echte Indische saucijzen zoals deze volgens authentiek recept al jaren worden gemaakt. Bereidingswijze 1 – Leg de saucijzen in een koekenpan zonder boter of olie en zet het vuur op de laagste stand. – Na een aantal minuten zal de worst opwarmen en bruiner worden. – Prik vervolgens met een cocktailprikker enkele gaatjes in de […]