• Nederlands
  • English

De leverancier voor al uw

ASIAN FOOD

☎ bel ons: 070-3011700

Kue Tamal Hun Kwee

Pudding in laagjes met Javaanse suiker en kokosmelk. Bruine laag Ingrediënten: – 60 g Hun kwee meel sago – 50/60 ml water (voor mengen) – 125 g  Flowerbrand gula djawa schijf – 500 ml water – 1 g zout Bereiding: Spoel vormpjes, puddingvorm of een vierkante vorm om met koud water. Hak de gula djawa […]

Banaan (pisang) cakejes met spekkoekkruiden

Vanka-Kawat banaancakjes pisang cakes met spekkoekkruiden

Benodigdheden: 4 rijpe bananen 3 eieren 150 gram gula djawa 220 gram bloem 3 volle theelepels spekkoekkruiden 1 theelepel baking soda 8 cakevormpjes doorsnede 10 cm olie om vormpjes in te vetten Bereidingswijze: Doe 3 bananen in een mengkom, prak ze niet al te fijn met een vork. Voeg de eieren, gula djawa en de […]

Pastei Tutup

pastei tutup

Keep it tasty simple tijdens de paasdagen! Deze Pastei Tutup (betekent dicht) kun je van tevoren maken. Warm geserveerd is deze pastei heerlijk! Benodigdheden: .  3 eetlepels zonnebloemolie.  2 grote uien fijngesneden.  4 teentjes knoflook.  3 eetlepels sambal badjak Flowerbrand.  2 theelepels sambal oelek Flowerbrand.  1 rundvleesbouillon blokje verkruimeld.  8 eieren. 1,5 kilo aardappels.  500 gram […]

Tjendol anders (kokospudding)

Tjendol Anders kokospudding

Met toestemming van Betty naar Allard hebben wij dit recept op onze website geplaatst. Het recept en de afbeelding (fotografie: Suzanne Liem) zijn afkomstig uit het boek: Smaak van DE SAWA. Ingrediënten 600 ml kokoscrème 1 eetlepel suiker 6 gram gelatinepoeder 25 g selashizaadjes zonnebloemolie, arachideolie of rijstolie om in te frituren 6 pangsit vellen […]

Tjendol (Cendol)

tjendol - cendol
Cocosmelk met Cendol, ook vaak gewoon Tjendol genoemd, is een verfrissende zoete koude drank uit Indonesië. Cendol, de kleine sliertjes die erin zitten worden oorspronkelijk gemaakt van hun kwe (tepung) meel (katjang idjoe of mungbonenmeel), maar er kan ook rijstebloem of maizena worden gebruikt. Ingrediënten 8 dl Nutco cocosmelk 60 gram Vanka-Kawat Cap Boenga hun [...]

Rendang gehakt

boemboe rendang gehakt gerecht

Ingrediënten 1 zakje Sarirasa rendang boemboe 2 eetlepels (rijst)olie 2 eetlepels Nutco kokosmelk 2 eetlepels gemalen kokos 500 gram rundergehakt   Bereidingswijze meng de inhoud van het zakje Sarirasa rendang boemboe met 500 gram rundergehakt bak dit in een koekenpan (met anti aanbak) in 2 eetlepels (rijst)olie zodat de aroma’s vrijkomen (temperatuur middelhoog) rul in […]

Rendang

boemboe rendang gerecht

Ingrediënten 1 zakje Sarirasa rendang boemboe 2 eetlepels (rijst)olie 1,5 kopje water 1/5 blok Dhillon santen (cocoscreme) 500 gram rund- of kippenvlees (of gehakt)   Bereidingswijze fruit de inhoud van het zakje Sarirasa rendang boemboe lichtbruin in 2 eetlepels (rijst)olie zodat de aroma’s vrijkomen; voeg vervolgens hieraan toe 1,5 kopje water, 1/5 blok santen, 500 […]

Indische saucijzen

Van Olphen Indische saucijzen origineel

De enige echte Indische saucijzen zoals deze volgens authentiek recept al jaren worden gemaakt. Bereidingswijze 1 – Leg de saucijzen in een koekenpan zonder boter of olie en zet het vuur op de laagste stand. – Na een aantal minuten zal de worst opwarmen en bruiner worden. – Prik vervolgens met een cocktailprikker enkele gaatjes in de […]

Papeda

Flowerbrand tepung sagomeel

                    Deze Molukse rijstvervanger is typisch van de Molukken en combineert goed met natte gerechten, zoals we gerechten met veel saus noemen.   125 gram Sagomeel (tevens mogelijk: tapiocameel of aardappelzetmeel) 2 deciliter koud water ongeveer 1 liter kokend water Maak een glad papje van het […]