• Nederlands
  • English

De leverancier voor al uw

ASIAN FOOD

☎ bel ons: 070-3011700

Sambal Badjak (alles over)

Lees op deze pagina alles over Sambal Badjak! Bent u op zoek naar meer informatie over Sambal Badjak of andere Aziatische producten? Vanka-Kawat, uw leverancier van Asian food legt het nader uit:

  1. Vanka-Kawat & Sambal Badjak
  2. Wat is Sambal Badjak?
  3. Oorsprong van Sambal Badjak
  4. Ingrediënten van Sambal Badjak
  5. Contact opnemen

Vanka-Kawat & Sambal Badjak

Vanka-Kawat is een ervaren en betrouwbare leverancier en producent van Aziatische producten. Wij vinden het belangrijk dat wij authentieke en nieuwe kwalitatieve Aziatische ingrediënten, recepten en bereidingswijzen aan een groter publiek kunnen tonen. Koken is namelijk een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven. De passie en beleving proeft u dan ook terug in al onze Aziatische producten, zo ook in de diverse soorten Sambal Badjak. Belangrijk om te weten is dat bij de productie van Koningsvogel en Flowerbrand sambals geen kunstmatige smaakversterkers, verdikkingsmiddelen, water of kleurstoffen worden toegevoegd.

Producten Catalogus Vanka-Kawat

Benieuwd naar alle producten die Vanka-Kawat als leverancier aanbiedt?

Wat is Sambal Badjak?

Wanneer u in het verleden een Indonesische maaltijd heeft genuttigd, dan is de kans groot dat u al eerder Sambal Badjak geproefd heeft. Sambal Badjak kenmerkt zich door een mild pikante en kruidige smaak en wordt in diverse aziatische maaltijden en gerechten gebruikt als smaakmaker. Denk aan vleesgerechten, diverse soepen of ter aanvulling van sauzen. Verder wordt sambal badjak door veel mensen zo’n beetje overal bij gegeten.

Sambal Badjak is ten opzichte van de ‘gewone’ sambal zoeter en hartiger van smaak. Uiteraard brengen de pepers in Sambal Badjak het pittige naar boven, maar is deze in veel gevallen milder door het feit dat Sambal Badjak gebakken wordt. Door het laatstgenoemde en door de toevoeging van uien en knoflook, is deze sambal meer toegankelijk dan overige soorten sambals.

Sambal Badjak Traditioneel

De Sambal Badjak van Flowerbrand is een milde sambal die aan diverse  gerechten toegevoegd kan worden.

Sambal Badjak Koningsvogel

Koningsvogel staat voor een enorm rijke ervaring in de productie van smaakvolle sambals en boemboes.

Sambal Badjak
Hot Flowerbrand

Een Flowerbrand sambal die gemaakt is van de beste verse chilipepers, zonder kunstmatige smaakversterkers.

Oorsprong van Sambal Badjak

De tijd waarin reizigers verschillende specerijen over zee vervoerden, was een tijd die een centrale rol speelde in de oorsprong van vele bekende sambals. De Portugezen introduceerden diverse pepersoorten in Azië. Dit waren veelal pepersoorten die zij vanuit Zuid-Amerika exporteerden naar landen in de Aziatische windstreken.

Oorspronkelijk dankt Sambal Badjak haar bestaan dan ook uit Indonesië, waarbij de sambal gecreëerd is om meer smaak toe te voegen aan gerechten. Sambal Badjak was op dat moment een sambal die langer houdbaar was in vergelijking met andere sambals. Om deze reden kon de sambal makkelijk over zee vervoerd worden om gerechten te kruiden en te exporteren naar andere windstreken.

Ingrediënten van Sambal Badjak

Sambal Badjak bestaat over het algemeen uit onder andere de volgende ingrediënten: Azijn, Chilipepers, Citroengras, Gember, Knoflook, Kokos(melk), Suiker, Trassi, Uien, Water, Zout.

Uiteraard bestaan er diverse varianten om Sambal Badjak te bereiden. Bovenstaande ingrediënten vormen slechts de basis voor de sambal. Echter, Sambal Badjak kan ook verschillende noten, poeders, sojaolie en andere sauzen bevatten.

Contact opnemen

Wilt u meer weten over Sambal Badjak? Of heeft u een toko, groothandel of supermarkt en bent u op zoek naar een Sambal Badjak leverancier? Bij Vanka-Kawat kunt u Sambal Badjak bestellen. Neem direct contact met ons op via het contactformulier. Ook is het mogelijk te bellen naar 070 – 3011700.