• nl
  • en

Sambal Badjak

Lees op deze pagina alles over Sambal Badjak! Vanka-Kawat: leverancier van Asian Food legt het nader uit:

  1. Vanka-Kawat & Sambal Badjak
  2. Wat is Sambal Badjak?
  3. Oorsprong van Sambal Badjak
  4. Ingrediënten van Sambal Badjak
  5. Contact opnemen
Sambal Badjak (gebakken milde sambal) van het merk Flowerbrand.

Vanka-Kawat en Sambal Badjak

Vanka-Kawat is een ervaren en betrouwbare leverancier van Aziatische producten en artikelen. Wij vinden het belangrijk dat wij oude Aziatische ingrediënten, recepten en bereidingswijzen aan een groter publiek kunnen tonen. Koken is namelijk een belangrijke factor in het dagelijks leven van mensen in Azië. De passie en beleving proeft u dan ook terug in al onze Aziatische producten, zo ook in de diverse soorten Sambal Badjak.

Producten Catalogus Vanka-Kawat

Benieuwd naar alle producten die Vanka-Kawat als leverancier aanbiedt?

Wat is Sambal Badjak?

Wanneer u in het verleden een Indonesische maaltijd heeft genuttigd, dan is de kans groot dat u al eerder Sambal Badjak geproefd heeft. Sambal Badjak kenmerkt zich door een pikante en kruidige smaak en wordt in diverse oosterse maaltijden en gerechten gebruikt als smaakmaker. Denk aan vleesgerechten, diverse soepen of ter aanvulling van sauzen.

Sambal Badjak is ten opzichte van de ‘gewone’ sambal zoeter en hartiger van smaak. Uiteraard brengen de pepers in Sambal Badjak het pittige naar boven, maar is deze in veel gevallen milder door het feit dat Sambal Badjak gebakken wordt. Door het laatstgenoemde en door de toevoeging van uien en knoflook, is deze sambal meer toegankelijk dan overige soorten sambal-sauzen.

Sambal Badjak van het merk Flower Brand.

Sambal Badjak Traditioneel

De Sambal Badjak van Flowerbrand is een milde sambal die aan diverse  gerechten toegevoegd kan worden.

Sambal Badjak Extra Heet van het merk Koningsvogel.

Sambal Badjak Koningsvogel

De Koningsvogel staat voor een enorm rijke ervaring in de productie van smaakvolle sambals en boemboes!

Sambal Badjak Hot van het merk Flower Brand.

Sambal Badjak
(Hot) Flower Brand

Een Flowerbrand sambals die gemaakt is van de beste verse chilipepers, zonder kunstmatige smaakversterkers.

Oorsprong van Sambal Badjak

De tijd waarin kolonisten verschillende specerijen over zee vervoerden, was een tijd die een centrale rol speelde in de oorsprong van vele bekende sambals. De Portugezen introduceerden diverse pepersoorten in Azië. Dit waren veelal pepersoorten die zij vanuit Zuid-Amerika exporteerden naar haar kolonies in de Aziatische windstreken.

Oorspronkelijk kent Sambal Badjak haar bestaan uit dan ook uit Indonesië, waarbij de sambal gecreëerd is om meer smaak toe te voegen aan gerechten. Sambal Badjak was op dat moment een sambal dat langer houdbaar was in vergelijking tot andere sambals. Om deze reden kon de sambal makkelijk over zee vervoerd worden om gerechten te kruiden en te exporteren naar andere windstreken.

Ingrediënten Sambal Badjak

Sambal Badjak bestaat over het algemeen uit onder andere de volgende ingrediënten: Azijn, Chilipeper, Citroengras, Gember, Knoflook, Kokos(melk), Suiker, Trassi, Uien, Water, Zout.

Uiteraard bestaan er diverse varianten om Sambal Badjak te bereiden. Bovenstaande ingredienten vormen slechts de basis voor de sambal. Echter, Sambal Badjak kan ook verschillende noten, poeders, sojaolie en andere sauzen bevatten.

Banner voor de verwijzing naar de receptenpagina van Vanka-Kawat.

Contact opnemen

Wilt u meer weten over Sambal Badjak? Of heeft u een toko, groothandel of supermarkt en bent u opzoek naar een Sambal Badjak leverancier? Via ons, Vanka-Kawat, is het mogelijk om Sambal Badjak te bestellen. Neem direct contact op via ons contactformulier. Ook is het mogelijk om te bellen naar 070 – 3011700.