• Nederlands
  • English

De leverancier voor al uw

ASIAN FOOD

☎ bel ons: 070-3011700

Tjendol anders (kokospudding)

Met toestemming van Betty naar Allard hebben wij dit recept op onze website geplaatst. Het recept en de afbeelding (fotografie: Suzanne Liem) zijn afkomstig uit het boek: Smaak van DE SAWA.

boek Smaak van DE SAWA Van Betty naar Allard

Ingrediënten

Bereidingswijze

Verhit de kokoscrème met de suiker in een pannetje op medium vuur al roerend tot net onder het kookpunt. Haal het pannetje van het vuur en laat de crème afkoelen tot 80 graden C.

Los het gelatinepoeder in een klein beetje water op en roer door het kokoscrèmemengsel. Verdeel de crème over 4 ronde siliconevormpjes met een inhoud van 150 ml. Zet de vormpjes minstens 1 uur in de diepvries.

Spoel intussen de selasihzaadjes in een zeef af en laat ze ruim 30 minuten in ruim koud water weken tot de zaadjes zich helemaal hebben volgezogen.

Verwarm intussen de olie tot 180 graden C. Snijd de pangsitvellen in hele dunne reepjes. Frituur de reepjes in enkele seconden in de hete olie krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi direct met palmsuiker naar smaak. Laat afkoelen en bewaar de krokant gebakken pangsitreepjes in een afgesloten bakje.

Laat de selasihzaadjes in een zeef uitlekken. Verwarm de palmsuiker met een heel klein beetje water in een pannetje op het fornuis tot de suiker is gesmolten. Laat afkoelen en roer de zaadjes erdoor. Bewaar in een afgesloten bakje.

Schil de komkommer en halveer deze in de lengte. Schraap de zaadlijsten er met een theelepel uit. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 5 mm. Meng de pandanpasta erdoor en bewaar (maximaal 2 uur) afgedekt in de koelkast.

Zet 4 bordjes klaar. Druk de ingevroren kokoscrème uit de vormpjes en leg op elk bordje een crèmerondje. Laat eventueel op kamertemperatuur komen zodat het de structuur van een mousse krijgt, maar als ijs is het ook erg lekker.

Schep er wat van de selashizaadjes omheen. Verdeel de komkommerblokjes over de mousse en garneer met de krokant gebakken pangsit en eventueel wat extra palmsuiker.