Benodigdheden:
Babaganoush (voor recept Mamaganoush, aubergine vervangen door courgette)
- 2 aubergines
 - olijfolie
 - 1 theelepel Flowerbrand knoflookpuree
 - 1 citroen
 - zout
 - 2 eetlepels Capsi Sesampasta Tahini
 
Bereidingswijze:
- Oven voorverwarmen op 200 graden Celsius.
 - Aubergines halveren in de lengte en het vruchtvlees kruislings snijden (probeer de schil niet door te snijden).
 - Aubergines met het vruchtvlees naar boven toe gericht op een bakplaat plaatsen.
 - Strooi een beetje zout over het vruchtvlees.
 - Rooster de aubergines ongeveer 35-45 minuten in de oven.
 - Aubergines uit de oven halen en ongeveer 5-7 minuten laten afkoelen.
 - Vruchtvlees uit de aubergines scheppen en in een ruime schaal doen (kan ook fijner gehakt worden).
 - Halve citroen (uitpersen), knoflookpuree en de sesampasta Tahini in de schaal er bij doen en goed mengen.
 - Breng eventueel op smaak door extra zout, citroen of peper toe te voegen en eventueel extra Tahini toevoegen (beetje voor beetje, niet met eetlepels tegelijk).
 - Goed mengen, moet een smeuïg mengsel worden en laten afkoelen.
 
Serveren samen met Libanees of Turks brood.
