• Nederlands
  • English

The supplier for all your

ASIAN FOOD

☎ call us: 003170-3011700

Babaghanoush en Mamaghanoush met Tahini

Benodigdheden:

Babaganoush (voor recept Mamaganoush, aubergine vervangen door courgette)

  • 2 aubergines
  • olijfolie
  • 1 theelepel knoflookpuree
  • 1 citroen
  • zout
  • 2 eetlepels Capsi Sesampasta Tahini

Bereidingswijze:

  • Oven voorverwarmen op 200 graden Celsius.
  • Aubergines halveren in de lengte en het vruchtvlees kruislings snijden (probeer de schil niet door te snijden).
  • Aubergines met het vruchtvlees naar boven toe gericht op een bakplaat plaatsen.
  • Strooi een beetje zout over het vruchtvlees.
  • Rooster de aubergines ongeveer 35-45 minuten in de oven.
  • Aubergines uit de oven halen en ongeveer 5-7 minuten laten afkoelen.
  • Vruchtvlees uit de aubergines scheppen en in een ruime schaal doen (kan ook fijner gehakt worden).
  • Halve citroen (uitpersen), knoflookpuree en de sesampasta Tahini in de schaal er bij doen en goed mengen.
  • Breng eventueel op smaak door extra zout, citroen of peper toe te voegen en eventueel extra Tahini toevoegen (beetje voor beetje, niet met eetlepels tegelijk).
  • Goed mengen, moet een smeuïg mengsel worden en laten afkoelen.

Serveren samen met Libanees of Turks brood.