• Nederlands
  • English

De leverancier voor al uw

ASIAN FOOD

☎ bel ons: 070-3011700

Kip in rode Thaise curry – Pad Prik Khing

Vanka-kawat Aziatische recepten

Ingrediënten

  • 300 gr kipfilet (gesneden in 7-10 stukjes)
  • Daily rijstolie
  • 50 gr Daily currypasta rood
  • Daily kouseband (diepvries)
  • 2 eetlepels Daily vissaus
  • Flowerbrand gula djawa (palmsuiker)
  • 4 blaadjes Erawan purutblad gedroogd
  • 1 rode peper

Dit recept is voor een medium 1-2 personen bowl.

Schoon de kip en kook deze op medium warmte gedurende 1 minuut. Snijd dan de kip in hapklare stukjes. Kook de lange bonen op medium warmte gedurende 1 minuut. Doe wat rijstolie in een pan op medium warmte en wanneer dit heet is, doe the rode currypasta erbij (meer/minder bepaalt de heetheid). Roerbak totdat het aroma vrijkomt. Voeg de gekookte kip toe en roerbak 2-3 minuten. Voeg toe wat water, de vissaus en de lange bonen. Daarna de smaak balanceren met zoet door er palmsuiker aan toe te voegen. Roerbak dit 2-3 minuten, voeg toe de purutblaadjes, de rode peper en roerbak gedurende ongeveer 30 seconden. Van de warmtebron afhalen.

Serveren met heerlijk geurende witte Thaise jasmijn rijst.