• Nederlands
  • English

De leverancier voor al uw

ASIAN FOOD

☎ bel ons: 070-3011700

Aardbeienjam met agar

Vanka-Kawat Swallow Globe Brand agar agar aardbeienjam

Ingrediënten:

– 1 pond aardbeien, schoongemaakt; laat ze heel

– 200 gram granulated palmsuiker, kan ook met witte suiker of lichtbruine basterdsuiker

– 200 ml water

– 1 zakje Swallow Globe Brand agar agar (inhoud 7 gram)

– sap van een halve limoen of citroen

 

Bereidingswijze:

– Verwarm een pan met 200 ml water

– Voeg de suiker toe en blijf roeren

– Doe de hele aardbeien in de pan en roer voorzichtig. Als alles aan de kook is gebracht, voeg dan het zakje agar agar toe en blijf roeren totdat de substantie lobbig wordt en bubbels in de saus ontstaan. Dan pas heeft de jam de juiste substantie.

– Meng als laatste limoensap of citroensap erdoor.

– Neem de pan van het vuur en laat deze afkoelen. Doe de afgekoelde jam in een weckpot of jampot.

– Lekker op toast, brood en door de yoghurt of ijs.

Succes!