• Nederlands
  • English

The supplier for all your

ASIAN FOOD

☎ call us: 003170-3011700

Search

Spekkoek

spekkoekpoeder recept Vanka-Kawat

Deze traditionele cake is misschien bewerkelijk te maken, maar is dan ook erg smakelijk. Om de authentieke smaak van de spekkoek te verkrijgen voeg dan kardemompoeder en nootmuskaatpoeder toe bij dit recept.
Met deze spekkoekpoeder kun je ook heel gemakkelijk je eigen gekruide koekjes, gekruide cupcakes of muffins maken.

 

Ingrediënten

– 250 gram margarine
– 250 gram roomboter
– 225 gram witte basterdsuiker
– 3 zakjes vanillesuiker
– 10 eieren
– 160 gram bloem
– snufje zout
– 12 theelepels kant en klare spekkoekpoeder

Vanka-Kawat spekkoekpoeder 250g

Een variant voor wat betreft het kruidenmengsel: gebruik i.p.v. 12 theelepels kant en klare spekkoekpoeder 8 theelepels en voeg daarbij 2 theelepels nootmuskaatpoeder en 2 theelepels kardamompoeder.

 

Bereidingswijze

Doe de roomboter, margarine, witte basterdsuiker en vanillesuiker in een grote kom. Mix in 10 tot 15 minuten van een laag naar hoog toerental tot een romige massa.
Splits de eieren, voeg de eierdooiers beetje bij beetje toe aan de romige massa en mix nog eens 10 minuten door.
Voeg de gezeefde bloem toe en mix weer 10 minuten tot alles goed gemengd is.

Verdeel het beslag over 2 kommen en meng de specerijen door het beslag van één kom (voor de bruine laagjes).
Klop de eiwitten in een vetvrije kom met een snufje zout tot er stijve pieken ontstaan. Spatel gelijke hoeveelheden door de twee kommen met beslag.

Verwarm de oven voor op 175 graden C, verwarm slechts het onderste warmte element van de oven.
Vet een springvorm van 30 cm doorsnee in met boter en leg er bakpapier in.
Schep een dunne laag donker beslag in de springvorm en gaar deze eerste laag ongeveer 5 minuten. Haal de springvorm uit de oven.
Zet de oven op bovenwarmte, verplaats het rooster waarop de springvorm rust naar boven. Schep een laagje wit beslag in de springvorm en gaar dit onder de bovenwarmte.
Herhaal deze stappen totdat het beslag op is, maar eindig met een witte laag. Hoe meer laagjes erop komen, des te vaker zal je het rooster moeten verplaatsen.
De spekkoek moet in ca. 1,5 uur volledig gebakken zijn, anders wordt hij te droog.

Tip: Bolt het beslag tijdens het bakken op? Smeer dan een vuurvast glas in met margarine en druk dit op de opgebolde plekken.

 

Veel succes met bakken!