• Nederlands
  • English

The supplier for all your

ASIAN FOOD

☎ call us: 003170-3011700

Boemboe Soto Ajam

Ingrediënten

  • 500 gram kip
  • dit recept is voor één van onze boemboes Kokki Djawa boemboe soto
  • of Sarirasa boemboe soto ajam
  • Daily rijstolie
  • Daily rijst pandan
  • Kokki Djawa uitjes gebakken
  • selderij
  • aardappel
  • taugé
  • lenteui
  • water

Kook de kip in 750 ml water. Neem de kip uit de pan als het gaar is en maak er stukjes van. Bewaar de bouillon. Fruit de kruidenmix (boemboe) in 2 eetlepels olie. Voeg de bouillon weer toe met de stukjes kip en kook het geheel goed door.

Mocht het vocht teveel zijn ingekookt, voeg dan gekookt water toe.

Dien de soto als volgt op: doe een bolletje gekookte rijst (gebruik hiervoor een kopje), plakjes ei, gare blokjes aardappel, taugé en lenteui in een diep bord of brede soepkom. Schep de soto erover en garneer met de gebakken uitjes en de selderij.

Voeg, voor een pittige soto, een beetje van één van onze hete sambals toe.

TIP: Ayam betekent kip, maar u kunt ook rundvlees gebruiken.