• Nederlands
  • English

The supplier for all your

ASIAN FOOD

☎ call us: 003170-3011700

Boemboe Nasi Goreng

Ingrediënten

  • 250 gram kip of rundvlees
  • 50 gram ham of ontbijtspek
  • dit recept is voor één van onze boemboes Kokki Djawa boemboe nasi goreng
  • of Sarirasa boemboe nasi goreng
  • Daily rijstolie
  • 2 eetlepels zoete (manis) Ketjap Kaki Tiga Medja
  • 1 prei
  • 2 eieren
  • Daily rijst jasmijn

Kook de rijst zoals op de verpakking is vermeld. Bak het vlees of de kip krokant, haal het weer uit de pan en snijd het in kleine stukjes. Snijd de ham of ontbijtspek in dunne reepjes. Snijd de prei in dunne reepjes. Bak omelet van de eieren, haal uit de pan en snijd deze in dunne reepjes.

Fruit de kruidenmix in 2 eetlepels olie en voeg het vlees of de kip en ham of spek toe. Hierna beetje bij beetje de gekookte rijst toevoegen en opbakken. Om een mooie bruine kleur te krijgen de Kaki Tiga ketjap toevoegen. Schep alles goed om. Voeg de prei toe (niet meebakken, deze moet knapperig blijven). Tot slot de reepjes omelet over de nasi goreng leggen.

TIP: serveren met sambal badjak, atjar en krupuk.