• Nederlands
  • English

The supplier for all your

ASIAN FOOD

☎ call us: 003170-3011700

Kokki Djawa spring meal

Kokki Djawa lentemaaltijd

Verras je gasten de komende Lentedagen met een soto ayam van Kokki Djawa en een nasi goreng tjampoer van Kokkie Djawa.

Met gebakken uitjes en de rijsttafelmix tover je een heerlijke, gekleurde Lentemaaltijd op tafel.

Op de achterkant van de verpakking staat hoe je de gerechten bereidt. Geef er gerust je eigen “touch” aan.

Bijvoorbeeld een djeroekblaadje of een salamblad mee laten koken. Wil je iets meer pedis (heet) voeg dan extra sambal toe.

 

Soto ayam  =  kippensoep

Nasi goreng tjampoer = gebakken rijst met een aantal gerechten op één bord

 

Een tip voor de bereiding van de soto ayam

Fruit de boemboe soto in olie. Voeg water en de kip toe.

Kook het water met de kip, laat even de kook erover gaan. Zet het vuur zacht. Plaats de pan op een spaarbrander, de allerkleinste warmtebron of een vlamverdeler. Voeg 1 gekneusde serehstengel en 2 djeroek poeroetblaadjes toe. Dit kan gerust 3 tot 4 uur op het vuur staan. Doe af en toe een beetje water erbij. De bouillon die op deze manier verkregen wordt is heel krachtig en een goede basis voor de soto.

Neem de kip uit de pan, pluk het vlees van de botten en plaats het op een schaaltje.

Dien de soto als volgt op:

Neem een diep bord, plaats een beetje rijst in het midden, een beetje geplukt kippenvlees op de rijst. Garneer met tauge, stukjes aardappel of dunne gesneden reepjes kool. Leg een half gekookt ei erbij. Giet de dampende bouillon erover, strooi wat gebakken uitjes en een paar stengeltjes dun gesneden selderij erover.

Eventueel een paar druppels citroen of limoensap toevoegen. Heerlijk als voorgerecht of als maaltijdsoep.

Voor de nasi goreng tjampoer zijn vele variaties mogelijk:

Op de afbeelding staat de volgende variant:

Neem een gekleurd bord en plaats in het midden de nasi goreng, versier met rolletjes omelet. Samen met sajoer lodeh, smoor, besengeh en wat stukjes komkommer verras je je gasten met een heerlijke Lentemaaltijd.